Verhuisbalk

Verhuisbalk

Verhuisbalk

Een hanebalk wordt tegenwoordig vaak een verhuisbalk genoemd. Waar er vroeger vooral kippen en hanen op de balk zaten, wordt de balk nu vaak gebruikt om spullen te verhuizen. Dit komt omdat de verhuisbalk vaak te vinden is op oudere panden. In deze panden is het trappenhuis smal, waardoor meubels er niet doorheen passen. De verhuisbalk is dan ideaal om meubels mee omhoog te hijsen. Helaas houdt men er vaak geen rekening mee dat de balken erg onveilig kunnen zijn. Daarnaast bent u zonder officiële keuring niet verzekerd bij schade of ongelukken. Het is daarom van belang dat eigenaren van panden de balken laten keuren, zodat deze veilig gebruikt kunnen worden.

Heeft u vragen over het keuren van een verhuisbalk? Neem dan contact met ons op.

Aansprakelijkheid verhuisbalk

Als eigenaar van een pand bent u aansprakelijk bij het gebruik van een verhuisbalk. Het is daarom belangrijk om als Vereninig van Eigenaars (VvE), bouwbedrijf, woningcorporatie of beheermaatschappij een officiële keuring uit te laten voeren. Bij een geslaagde keuring is een hanebalk voor een bewoner of particulier acht jaar geldig. Als het gaat om een bedrijfsmatige gebruiker is dit één jaar. In deze periode bent u verzekerd van complete dekking bij schade en ongelukken. Zorg dus dat u zo snel mogelijk een technische keuring uit laat voeren!

Verhuisbalk laten keuren door Hanebalk

Hanebalk B.V. is de betrouwbare partner voor een verhuisbalk keuring. Wij zijn de enige officiële keurder voor verhuisbalken. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke keuringsinstantie Aboma. Aboma is veiligheidsspecialist binnen de bouw en verticale transport. Laat u een keuring door ons uitvoeren? Dan ontzorgen wij u van A tot Z. Zo zorgen wij ervoor dat de hijsbalk bereikbaar is door de nodige vergunningen en ontheffingen aan te vragen. Tevens hebben wij zelf hoogwerkers en steigermateriaal om de hijsbalk te bereiken. Na afloop van de keuring ontvangt u van ons een rapport. Hierin worden de eventuele tekortkomingen en genoteerd, evenals aanbevelingen om deze tekortkomingen te verhelpen. Echter, tijdens de keuring zal direct duidelijk worden of de verhuisbalk veilig is.

Verhuisbalk

Contact met Hanebalk B.V.

Wilt u een hanebalk laten inspecteren door een officiële keurder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij helpen u graag verder, zodat uw pand is verzekerd van een veilige verhuisbalk. Neem direct contact met ons op voor een voorstel of kostenindicatie.