Hijsbalk

Hijsbalk

Hijsbalk

Een hijsbalk is een andere naam voor een hanebalk. Vooral in oude stadscentra zie je veel hijsbalken op gevels voorbijkomen. De balken worden vooral gebruikt voor het hijsen van meubels. Dit komt omdat veel trappenhuizen erg smal zijn en meubels er niet doorheen passen. Hierdoor is het gebruik van een hijsbalk de ideale oplossing. Helaas wordt nog vaak over het hoofd gezien dat hijsbalken gevaarlijk kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat eigenaren van panden balken laten keuren om ongelukken te voorkomen.

Heeft u vragen over het keuren van een hijsbalk? Neem dan contact met ons op.

Aansprakelijkheid hijsbalk

Als Vereninig van Eigenaars (VvE), bouwbedrijf, woningcorporatie of beheermaatschappij bent u aansprakelijk bij het gebruik van een hijsbalk. Het is daarom belangrijk om de nodige keuringen in huis te hebben. Een goedkeuring voor een hanebalk is voor een bewoner of particulier zeven jaar geldig. Als het gaat om een bedrijfsmatige gebruiker is dit één jaar. Gedurende deze periode bent u voorzien van complete dekking bij schade en ongelukken. Wacht daarom niet langer met de keuring.

Hijsbalk keuren

Hanebalk B.V. is dé partner voor uw hijsbalk keuring. Wij zijn, als enige bedrijf, een officiële keurder voor hanebalken. Wilt u een keuring door ons laten uitvoeren? Dan plannen we samen met u een keuring in. De onafhankelijke keuringsinstantie Aboma komt bij u langs om de keuring uit te voeren. Zij zijn veiligheidsspecialist binnen de bouw en verticale transport. Naast de keuring verzorgen wij ook de bereikbaarheid van de hanebalk. Hiervoor regelen wij de nodige vergunningen en ontheffingen. Daarnaast hebben wij zelf de beschikking over hoogwerkers en steigermateriaal. Hierdoor zijn we erg flexibel.

Hijsbalk

Contact met Hanebalk B.V.

Wilt u een hanebalk laten keuren door een officiële keurder? Dan kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder. Neem direct contact met ons op voor een voorstel of kostenindicatie. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug.