Hijsbalk Amsterdam

Hijsbalk Amsterdam

Hijsbalk Amsterdam

De hijsbalk Amsterdam bestaat al sinds de zeventiende eeuw. De balk is dan ook veel te zien op oude panden. Officieel heet een hijsbalk een hanebalk. Het is een balk die zich net onder het hoogste punt van het dak bevindt. De balk wordt gebruikt om spullen aan op te tillen. Vooral meubels, aangezien deze vaak niet door het trapgat van oude panden passen. Veel balken zijn echter zeer gevaarlijk wanneer deze worden gebruikt, omdat ze niet meer stevig genoeg zijn. En bij schade of ongelukken bent u als eigenaar of beheerder aansprakelijk. Zorg daarom dat u een hanebalk tijdig laat keuren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een hijsbalk Amsterdam.

Contact opnemen

Oude traditie

De hijsbalk is een oude traditie die niet verloren mag gaan. Er is daarom actie nodig om te voorkomen dat een hijsbalk onbruikbaar wordt gemaakt. Voor bewoners is het namelijk erg ongunstig als dit gebeurt. Zij zullen dan gebruik moeten maken van een verhuislift voor het naar boven brengen van meubels die niet door het trapgat passen. Hierbij kunnen de kosten oplopen en is soms zelfs een vergunning nodig.

Keuring hijsbalk Amsterdam

De oplossing voor het in stand houden van de traditie is het keuren van hijsbalken. Hiervoor kunt u terecht bij Hanebalk B.V. Wij nemen het gehele keuringsaspect voor onze rekening. Na een geslaagde keuring kan de hijsbalk weer veilig worden gebruikt. Tevens bent u hierna als eigenaar/beheerder verzekerd bij schade en ongelukken. Voor particulier gebruikt geldt een verzekering van zeven jaar en voor bedrijfsmatig gebruik één jaar.

Hanebalk B.V.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Hanebalk B.V. is de enige officiële keurder van hijsbalken. In samenwerking met Aboma keuren zij uw hijsbalk Amsterdam. Aboma is een onafhankelijk keuringsinstituut en specialist in veiligheid binnen de bouw- en verticaal transportbranche. Wilt u een afspraak maken voor een keuring? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen
Folder downloaden
Contact opnemen
Folder downloaden