Hanebalk

Hanebalk

De hanebalk is de horizontale balk net onder het hoogste gedeelte van een dak. Het maakt onderdeel uit van het dakspant. Oftewel: het zorgt er mede voor dat het dak wordt gedragen. Particulieren gebruiken een hanebalk, ook wel hijsbalk genoemd, vaak voor het hijsen of neerlaten van meubels. Dit komt omdat de trappenhuizen in oude panden vaak te smal zijn om spullen te verhuizen.

Bij het gebruik van een hijsbalk is veiligheid erg belangrijk. Het is daarom vereist dat een hijsbalk wordt gekeurd voor gebruik. Wij, van Hanebalk B.V., kunnen deze keuring voor u verzorgen. Wij zijn het enige officiële adres voor hanebalk keuringen.

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Stel uw vraag via onze contactpagina.

Aansprakelijkheid hanebalk

U bent als appartement- of huiseigenaar aansprakelijk bij het gebruik van een Hanebalk. Zorg daarom dat u een keuring voor de balk laat uitvoeren. Zo kunnen wij u vanuit onze verzekeringspolis volledige dekking bieden bij schade en ongelukken. Voor particulier gebruik geldt deze dekking zeven jaar en voor bedrijfsmatig gebruik één jaar.

Beheer van uw hanebalk

Wij sluiten graag een contact af voor het beheer van uw hanebalk. Zo hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken. Het beheer houdt namelijk in dat wij onder andere inspecties, keuringen en rapportages verzorgen. Mocht er een keuring plaatsvinden, dan geven wij dit altijd op tijd aan. Ook hoort u het tijdig als er werkzaamheden nodig zijn. Ten slotte slaan wij alle gegevens omtrent de hanebalk, keuringen en werkzaamheden online op. Deze kunt u te allen tijden aanvragen.

Meer informatie over een hanebalk keuring?

Neem contact met ons op

Hanebalk B.V. helpt u graag met het keuren, onderhouden en beheer van uw hanebalk. Heeft u nog vragen over de keuring van een hanebalk? Of wilt u meer weten over onderhoud en beheer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven binnen 24 uur een voorstel per e-mail of kunnen een kostenindicatie geven.